Blog

Over ziek zijn:

“Het homeopathische gelijksoortigheidsprincipe (Like cures like’) is gebaseerd op volledige acceptatie (‘Loving what Is’). Paradoxaal genoeg opent acceptatie de deur naar genezing en verandering. Door het omarmen van de ziekte wordt de onderliggende oorzaak bewust gemaakt en de functie van de ziekte vervuld.

Individuele ziekten zijn geworteld in epigenetische veranderingen die zijn veroorzaakt door trauma’s uit het verleden (infecties, vaccinaties, intoxicaties, lichamelijke of psychisch trauma). Hoewel de individuele expressie van ziekten uniek is, zijn ze collectief en archetypisch van aard en is hun functie en doel het ondersteunen van de evolutie van het menselijk ras als geheel.”

Homeopathische arts, Harry van der Zee, geplaatst op 11 april 2020

Stel je voor………..

Stel je voor: je werkt minder, koopt minder spullen, gaat minder uit en op reis en hebt minder stress.

Je hebt je meer tijd en aandacht voor jezelf, de mensen van wie je houdt en de plek waar je woont. 

En? Hoe zou dat zijn? Zou je het willen, durven, doen? 

geplaatst op 13 juni 2019

Aanstekelijk

Vlak voordat ik mijn auto wil starten zie ik haar. Een vrouw van mijn leeftijd, en ongeveer van mijn postuur. Onderzoekend en al draaiend kijkt ze rond de parkeergarage in. Het lijkt of ze zeker wil weten dat niemand haar ziet. Dan begint ze op het ritme van de muziek, die hoorbaar is in de garage, sierlijke voetbewegingen te maken. Haar platte alledaagse schoenen piepen over de vloer. Nu weet ik van deze garage dat als je iets te strak door de bocht stuurt, de banden piepen alsof je als een gangster de garage uit wilt racen.

Ik zie haar lachen en haar bewegingen worden steeds uitbundiger. Ze danst rond over de gladde vloer. Het liefst zou ik uitstappen en meedoen maar ik blijf stil zitten, omdat ik haar magische moment niet wil verbreken.

Dan hoor ik stemmen de trap afkomen en de vrouw stopt met dansen, trekt haar jas recht, slaat haar tas om haar schouder en loopt richting haar auto. Haar ritmische manier van lopen verraad nog een beetje haar plezier. Zodra ze is ingestapt, start ik mijn auto en rijd glimlachend met piepende banden de parkeergarage uit.

geplaatst op 6 januari 2019