Blog

 

 

“Laat je niet bang maken door angst!” 

De opa van Loesje

 

geplaatst op 15 november 2021

 

De juiste partner

Onder de juiste partner zien we graag iemand die bol staat van goede en romantische eigenschappen. Maar hoe langer een relatie voortduurt hoe duidelijker wordt dat de eens zo geweldige partner ook minder leuke eigenschappen heeft. Gelukkig! Want de juiste partner is juist diegene die jou een heldere spiegel kan voorhouden. Een spiegel waarin jij kunt ontdekken wat je nog kunt verwerken of leren accepteren om een meer compleet mens te worden. Om te helen. Misschien is het dan ook interessanter om de juiste partner te worden in plaats van te zoeken? 

geplaatst op 17 juni 2021

 

IN TIJDEN VAN VERANDERING 

HOUD HET HOOFD KOEL EN HET HART WARM

Loesje,

www.loesje.nl

geplaatst op 19 april 2021

 

HELP DE KAPPER!!

Mijn haar zit nergens naar! Ik wil zo graag naar de kapper! Jij ook? Help dan de kapper om straks weer open te kunnen gaan! Betaal voor de knipbeurten die je nu gemist hebt en zorg zo dat jouw kapper straks weer voor jou de deur open kan doen.

 

geplaatst op 8 februari 2021

 

Blijf proberen!

‘Als volgens jou iets misgaat of mislukt, bijvoorbeeld, je hebt relatieproblemen, lichamelijke of psychische klachten, krijgt een ziekte of verliest geld of contact, dan heb jij (jouw totale zijn) iets geprobeerd. Je hebt geprobeerd een evenwicht te zoeken maar dat nog niet gevonden. Blijf proberen, eens lukt het.’

geplaatst op 26 augustus 2020

 

Over ziek zijn:

“Het homeopathische gelijksoortigheidsprincipe (Like cures like’) is gebaseerd op volledige acceptatie (‘Loving what Is’). Paradoxaal genoeg opent acceptatie de deur naar genezing en verandering. Door het omarmen van de ziekte wordt de onderliggende oorzaak bewust gemaakt en de functie van de ziekte vervuld.

Individuele ziekten zijn geworteld in epigenetische veranderingen die zijn veroorzaakt door trauma’s uit het verleden (infecties, vaccinaties, intoxicaties, lichamelijke of psychisch trauma). Hoewel de individuele expressie van ziekten uniek is, zijn ze collectief en archetypisch van aard en is hun functie en doel het ondersteunen van de evolutie van het menselijk ras als geheel.”

Homeopathische arts, Harry van der Zee, geplaatst op 11 april 2020

 

Stel je voor………..

Stel je voor: je werkt minder, koopt minder spullen, gaat minder uit en op reis en hebt minder stress.

Je hebt je meer tijd en aandacht voor jezelf, de mensen van wie je houdt en de plek waar je woont. 

En? Hoe zou dat zijn? Zou je het willen, durven, doen? 

geplaatst op 13 juni 2019

 

Aanstekelijk

Vlak voordat ik mijn auto wil starten zie ik haar. Een vrouw van mijn leeftijd, en ongeveer van mijn postuur. Onderzoekend en al draaiend kijkt ze rond de parkeergarage in. Het lijkt of ze zeker wil weten dat niemand haar ziet. Dan begint ze op het ritme van de muziek, die hoorbaar is in de garage, sierlijke voetbewegingen te maken. Haar platte alledaagse schoenen piepen over de vloer. Nu weet ik van deze garage dat als je iets te strak door de bocht stuurt, de banden piepen alsof je als een gangster de garage uit wilt racen.

Ik zie haar lachen en haar bewegingen worden steeds uitbundiger. Ze danst rond over de gladde vloer. Het liefst zou ik uitstappen en meedoen maar ik blijf stil zitten, omdat ik haar magische moment niet wil verbreken.

Dan hoor ik stemmen de trap afkomen en de vrouw stopt met dansen, trekt haar jas recht, slaat haar tas om haar schouder en loopt richting haar auto. Haar ritmische manier van lopen verraad nog een beetje haar plezier. Zodra ze is ingestapt, start ik mijn auto en rijd ik glimlachend met piepende banden de parkeergarage uit.

geplaatst op 6 januari 2019